Oldalak

2017. július 11., kedd

Brazilok - filmajánló

Hát igen. Ezt meg kell nézni mindenkinek. Mindenkinek, aki egy végtelenül kedves, felhőtlenül optimista filmet szeretne látni, és közben nagyokat kacarászni. Aki eddig érzéketlen volt a kisebbségek (bármilyen kisebbség) nehézségeire. Aki eddig úgy gondolta, hogy aki nehéz sorsú, az kizárólag maga felel azért, hogy így járt. Aki nem tudja elképzelni, hogy mi, akik a társadalom szerencsésebb rétegéhez tartozunk, milyen görénységeket tudunk elkövetni, és aztán valaki mást hibáztatni érte.

Foci és szerelem együtt, elnyomás, áskálódás és hősiesség, őszinte szeretet, szerelem, kitartás, kitartás, kitartás és világbéke. A végén irány Brazília!


A film első fél órájában minden mondaton vagy szón röhögtünk, annyira vicces volt. Kicsit később meg elszégyelltük magunkat.. Milyen lehet úgy élni, hogy álmaid sem lehetnek? Hogy tudod, esélyed sincs, soha nem is lesz, hogy változtass? Én el sem tudom képzelni.. úgyhogy szerencsésnek érzem magam.

Ez a film arról szól, hogy még ha sokszor nem is tudjuk már elhinni, akkor is meg kell mutatni, hogy vannak még hősök, hősiesen tenni akarók, akik meg merik változtatni azt a kis mikrokörnyezetet, ami nekik fontos. És ez a lényeg.

A film ismert szereplői, Fekete Ernő, Schmied Zoltán, Dobó Kata, Schell Judit, Farkas Franciska remekül játszanak, csakúgy, ahogy az amatőr cigány gyerekszereplők.
Kedvenc mondataim a filmből: „…a többit majd az univerzum kihullámozza”, illetve „nem beszarni!”.

Kinek ajánlom?
Mindenkinek!

Ne nézd meg, ha:

  • utána azt fogod mondani: na jó, de ez csak film! A valóság más! Ez esetben elpazaroltál másfél órát az életedből.
  • azt várod, hogy Gáspár Laci hosszas monológokat fog előadni
  • előítéletes és beszűkült agyú vagy, mert akkor még nevetni sem fogsz rajta


 
lejegyezte: Szemfény

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése