Oldalak

2016. december 12., hétfő

Ajándékok hónapja - Adventi töprengős 3.

Szeretünk kapni, ugye? Adni is persze, de kapni!,  az a legnagyszerűbb dolog a világon! Ilyenkor decemberben erre aztán van alkalom.

Pedig nem kéne erre ilyen sokat várni!
Gondolkodtál valaha azon, kedves olvasó, hogy nap mint nap milyen sokat kapsz? Minden reggel felébredsz, tudsz levegőt venni! Látod a színeket, össze tudod rakni magad körül a világot és többé-kevésbé meg is érted. Van aki ezt nem tudja megtenni. Tovább is léphetünk. Jó esetben valaki mellett ébredsz, aki egy ajándék. Igaz, hozzá szoktál már – de ha friss szemmel, az aznap ébredő szemével nézel rá   mondjuk úgy, mintha az ébredésed után ő lenne az az ajándék, amit legelőször kicsomagolsz ezen a szép napon! – na ugye, hogy ugye! Csodás meglepetés! De rácsodálkozhatsz bármire magad körül: az ágyra, hisz nem kell a földön aludnod, a takaróra, ami pont azt a hőmérsékletet tartotta éjszaka, amit annyira kedvelsz, a papucsodra az ágy mellett, ami arról gondoskodik, hogy még a fürdőszobáig se fázzon a picurka lábad. Aztán ott a villanykapcsoló, a mosdó, a tükör, a folyóvíz, az angol WC, a zuhany, a meleg víz, a kellemes illatú zuhanygél… és sorolhatnám. Már fogmosás előtt ajándékok és ajándékok; rengeteg okod van az örömre és a boldogságra.
Úgy megszoktuk magunk körül a dolgokat. Olyan magától értetődő, hogy létezik, hogy a mienk, hogy értünk van és nekünk szolgál. Nem szeretnélek belerángatni abba, hogy mi lenne, ha mindez nem lenne - azt jobb el sem képzelni -, de hidd el nekem, nyájas olvasó, hogy érdemes néha-néha rácsodálkozni arra, hogy az életünk minden pillanata telis-tele van adománnyal. És ha ezzel a szemmel nézegetsz magad körül és hálásan gondolsz arra vagy azokra kik ezt lehetővé teszik, akkor nem kell az ajándékok hónapja ahhoz, hogy átéld az örömöt. Hogy tudd, hogy sokan tesznek érted sokat és hogy a hála a legkevesebb amit cserébe adhatsz érte.

És azzal, hogy hálás vagy mindezért, értékeled és vigyázol a kapott ajándékokra - legyen az a saját tested, a fizikai-, a közvetlen vagy tágabb társas-környezeted  - és teszel érte, hogy aki ad neked az kaphasson is, jobbá teszed az életedet és a világot!
Na puff, egy elcsépelt karácsonyi klisé… Ezt ugrik be, ugye? Csak gondolj bele…
lejegyezte: ebarátnőm
a kép CC; forrás a flickr.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése