Oldalak

2016. szeptember 23., péntek

Kiállítás ajánló - Modigliani

Olaszországban született; és emiatt vagy nem, de habzsolta az életet. Igen, kipróbált mindent, jót és rosszat, amiről azt gondolta élményt, új életérzést adhat neki. Hogy csupán csak azért, mert szerették az istenek, vagy ő szerette az Istent(?) (Amadeo), vagy mert nem volt tökéletesen egészséges és tudta, hogy nem fog sokáig élni, vagy egyszerűen tudta, hogy az életet élni kell? Ki tudja ma megmondani? 

De elképesztő, hogy harminchat év alatt megélte a mennyet és a poklot és közben alig egy évtized alatt egy egész életművet alkotott. …és nem is akármilyent! Férfinek sem lehetett utolsó, éltek és - szó szerint - haltak érte a nők. …és aki utánaolvasgat láthatja, hogy nem akármilyen nők fordultak meg körülötte. 

Azt hogy ezek a nők „vakok” lettek volna az csupán csak rosszindulatú feltételezés. Bár
úgy tűnik, hogy akit megfestett az üres tekintettel, kissé megnyújtott arccal és hihetetlenül hosszú nyakkal él bele a világba, mégis, ha hagyjuk magunkat elringatni a képektől érezhetjük, hogy sokkal több van ott mint, ami szemmel felfogható. Ott van maga az Élet, és még annál is több: valami meghatározhatatlan teljesség.

Ajánlom szeretettel!
Még egy hétig megtekinthetjük ezeket a képeket is itt!


lejegyezte: ebarátnőm





Többet a művészről itt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése