Oldalak

2016. július 8., péntek

Elképesztő - ajánló

Nyár van. Meleg van! Ki akar a falak között üldögélni? Még egy hideg sörrel is szívesebben ki megyünk a szabadba. Egy nagyvárosban pedig adottak a falak és ezekből kell kihozni a legjobbat. Többek között ez a vágyunk is teljesül, ha korunk vívmányait a romkocsmákat választjuk esti szórakozásunk színhelyéül. Nekem bejön, sőt némelyik igazán ötletes, különleges és lényegesen több mint egy kocsma, igazi kulturális pezsgőtabletta, retinaszaggató színpompa.

Olvastam nemrég, hogy a Loneley Planet szerkesztői a világ ötven legelképesztőbb kocsmája közé válogatták be a mi Szimplánkat, ami Budapest
VII. kerületének nyüzsgő, belső részében található. Ma ezt ajánlom nektek felkeresésre.

Én is jártam már itt, ezért nem lepődtem meg az világhíren, valóban érdemes rá ez a hely, hogy elképesztőnek titulálják. Enyhén szólva érdekes: elsősorban szabadtéri, aztán a belső kertje több térre tagolódik, ahol keverednek a színek a formák, az új a régi, minden mindennel. Igazi kortárs eklektika, praktikummal és funkcionalitással. Benne lenni az „ötven legelképesztőbb”-ben világszinten, nagyon cool, legyünk büszkék erre is.

A Szimplát nem csak sörözni vágyóknak ajánlom, mert lehet itt például háztáji terméket is vásárolni. Sőt, kulturális programok tömkelegét rendezik, csak rá kell pillantani a programok menüre és választhatunk a koncerttől a táncházig. Ezen kívül havonta rendeznek bringa bolha piacot, ahol használt járgányokat lehet csereberélni, értékesíteni vagy éppen vásárolni, vagy bérelhetünk biciklit is vagy ha lerobbanna a kétkerekünk akkor itt a bicajszervíz. Kinek mire van éppen szüksége… és még sok más is.

Ezt írják magukról:
"A Szimpla abból a célból üzemel, hogy kiderüljön, lehet-e piaci alapon rétegkultúrát finanszírozni, kilátástalannak tűnő építkezéseket túlélni, kiegyensúlyozottan működő konyhát vinni, színvonalas élő koncerteket, filmvetítéseket, színházakat rendezni, meg ilyesmik.
A válasz egyelőre: IGEN."

Az én tapasztalatom szerint is IGEN! Igen, érdemes benézni, és igen, garantáltan mindenki talál ott magának valami igen elképesztőt :)



lejegyezte: sziluett

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése