Oldalak

2016. június 3., péntek

Olasz tészta - gasztro ajánló



Jó hely ez a Budapest, rengeteg felfedezni való van benne.  Nincs hiány minőségből és a nemzetek konyhái is itt helyben olyan kínálattal várnak minket, akárcsak ott lennénk abban az adott országban. A minap olyan olaszt tésztás étteremben jártam, amit muszáj leírnom, most azonnal, amíg az élmény és a tészta íze még itt van a számban.

Ezt az olasz tésztázót ki KELL próbálni! A hely szupi, úgy hívják, hogy Academia Italia. Nem hétköznapi, kicsit talán puccosnak is tűnik első ránézésre, de nálam még az eredeti kategóriába befért. A falat rengeteg, hófehér fedővel burkolták be, megszámlálhatatlanul sokkal. A plafonról habverők lógnak le szintén nem kevés számban. Egy óriás papírtekercsre tészta recepteket írnak, gondolom a tekerhetőség okán változtatják időnként az ajánlatot.

Na de beszéljünk a tésztáról. Ismét drága barátnémmel mentem erre a felfedező útra (ez csak nekem volt felfedezés, ő már ismerte a helyet) és jó előre elmondta, hogy nagy élményben lesz részünk. A tészta, amit kóstoltunk szavakkal nehezen megfogható. Papfojtó tésztát kértem rozmaringos bárány raguval, barátnőm pedig ricottával töltött raviolit pármai sonkával és parmezánnal. A tészta ellenáll a harapásnak majd egy ponton finoman enged, azt hiszem, úgy mondják „al dente”, a bárányragu omlós, ízletes körítés volt ehhez a kimondottan jó tésztához. Kóstolni kell, nehéz mesélni az ízekről és a minőségről, amit a hely képvisel. Magukról így írnak, ami kóstolás után el kell ismerni igaz:
„…az olasz konyha egyszerű, de kizárólag szigorúan ellenőrzött, minőségi, eredetvédett alapanyagaiból származó fogásait kínáljuk. Tésztáink és desszertjeink is frissen, helyben, hagyományos, kézműves módon készülnek…”



lejegyezte: sziluett

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése