Oldalak

2016. május 27., péntek

Le Petit Bistrot - gasztro ajánló


Egy kis francia elegancia, egy csipet Párizs, sok-sok mennyei finomsággal az étlapon, mindez Budapesten, a VI. kerület szívében. A belváros szűk utcácskái között egyszer csak szembe jön egy hangulatos zöld sarok, bicikli áll a bokrok között bagettel a kosarában, és borostyánnal benőtt üvegablakok mögött már első pillantásra feltűnik, hogy ez a palacsintázó valamiben más mint a többi. Itt az igényességen és az eredetiségen nagyon nagy hangsúly volt, érezhető, hogy ezt a helyet valaki megálmodta.

És így is van, nem tévedünk azzal, hogy minden részletre figyeltek az álom valóra váltói. Részletesen elolvashatjuk a hely történetét a kézzel készített étlapban (??? igen, kézzel írt, ragasztott, igényes, nagyon szép, döbbenet)

Az ételek, italok a hely külleméhez igazodva vagy fordítva, minőségi alapanyagokból, szeretettel készítve kerülnek az asztalra. A kardamomos csoki tortát vanília fagyival kötelező megkóstolni, igazi kulináris élményben lesz részetek. A lazacos palacsinta a kedvencem, gyakran kérek előételnek bruschettát és ahogy mondtam, a kardamomos csoki torta koronázza a menüsort nálam.

Próbáljátok ki, elfogultság nélkül ajánlom, nem fogjátok megbánni. Aki próbálta már, vagy kedve van kipróbálni írjátok meg a véleményeteket, kíváncsian várjuk, hogy tetszik a hely és a kínálata.

lejegyezte: sziluett

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése