Oldalak

2015. február 13., péntek

Valentin nap

Azoknak akik szeretik és azoknak, akik nem...

Az 1900-as évek végén minket is elért a Valentin napi őrület. Hogy miért mondom így? Mert bár egyre megszokottabbá válik ez az ünnep, ahogy generációk nőnek fel rajta, én erőltetett nyűgnek gondolom.

Ki is volt Valentin, akiről pár évtizede mi is megemlékezünk? Ő, Szent Bálint (Valentin, vagy Valentinus) a szerelmesek,  lelki betegek, az epilepsziával és hasfájással élők védőszentje a Biblia szerint.  A szerelmesek napját névadójuk napján, azaz Bálint napkor (február 14.) tartjuk. Ma már szó sincs lelki betegekről, sem hasfájásról ezen a napon, pedig milyen fejfájást is okoz többünknek, mit is tegyünk… Vegyünk vagy ne vegyünk ajándékot párunknak, szerelmünknek.

Erős bennem a kétség, hogy vajon a fiúk, férfiak éppúgy örülnek-e a nagy szíves, színes őrületnek, mint mi. Vagy csak miattunk elviselik az ezzel járó piros, mindent elárasztó, giccses plüss és műanyag ajándékok áradatát. Ha emlékezetessé akarjuk tenni ezt a napot, akkor szerintem érdemes figyelembe venni pár dolgot társunkkal és az ajándékkal kapcsolatban!

Ha a kapcsolat már nem friss, nagy a valószínűsége, hogy ismerjük a párunkat. Tudjuk, hogy mit szeret, és mitől mászik a falra. A szokásos ajándékötletek mérlegelése mellett érdemes azonban nyitott szemmel járni, mivel manapság egyre több, újabbnál újabb FÉRFIAS JÁTÉK jelenik meg a piacon, amivel meglephetjük az imádott pasit. Ilyen például a versenyautó vezetés, borkóstolás vagy akár a helikopter vezetés. Ma már a wellness hétvégén túl akár ezzel is okozhatunk meglepetést. Ráadásul ezek a csomagok általában két főre szólóak, így az élmény mellett még közösen töltött idő is jár az ajándékhoz.

Ha nem vagyunk ennyire bevállalósak, akkor maradhatunk a hagyományosabb meglepetéseknél. Ott van rögtön a sport. Legtöbb férfi szeret valamilyen sportot űzni, vagy legalábbis nézni:) Ha kedvesünk sportol, akkor nem lesz nehéz dolgunk egy olyan ajándékot kiválasztani, aminek örülne is.

Természetes befutónk lehet az étel. Ne feledjük, a pasikhoz a hasukon keresztül vezet a legrövidebb út. A vacsorához választhatunk az ételhez passzoló italt, amivel máris lenyűgözhetjük vacsorapartnerünket:)

És, ha igazán belebújunk a férfiak „agyába”...  Minek is örülnénk, ha pasik volnánk? Hát persze! Irány egy fehérnemű bolt, egy új hálóing, egy merészebb fehérnemű szett, egy kis (extrém) kiegészítő és garantált az esti meglepetés.

Meggyőződésem, hogy a jó Valentin napi ajándék nem tömeg cucc, hanem egyedi, egyénre szabott, ahogyan minden ajándék. Engedjük el a megszokott sablonokat, szivecskéket, plüss macikat! Ezt a napot töltsük együtt! Akár egy meccsen, egy füstös pubban, otthon,  egy finom vacsora mellett, vagy akciófilmet nézve. Akárhogy is, ez az egész attól az igazi, hogy ott az IGAZI… és a legnagyobb ajándékkal, a figyelmünkkel lepjük meg.

lejegyezte: tintaflinta

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése