Oldalak

2014. december 8., hétfő

Mikulástól a kék bolygóig

Ho-ho-ho-hóóó!!!!  kiabálja a Mikulás az amerikai rajzfilmekben.

Hó!!! Hó??? Mikor lesz már hó? – sóhajtozom minden évben december elejétől kezdve. De a hó csak nem jön. Kisgyerekként vidáman énekeltük a Hull a pelyhest, és bizony ritkán volt olyan év, hogy a Mikulásnak szégyenszemre sárban, esőben kellett megérkeznie. Vagy esetleg tavaszi napsütésben. Többnyire november végén leesett a hó, és az masszívan megmaradt tavaszig, időnként friss rétegekkel gazdagodva. Milyen jó is volt a téli szünetekben szánkózni, hógolyózni, a sok mozgástól és a csípős levegőtől kipirulva hazamenni. A mai gyerekek már csak a filmekben látnak fehér karácsonyt, mert olyan, hogy szentestére hó legyen, már évek óta nem volt hazánkban. Vagy csak a hegyekben.
Tudom, a legtöbb ember nem érti, hol itt a probléma, örülnek minden egyes meleg télnek és hó mentes napnak, mert akkor zökkenő mentesebb a közlekedés, nem kell havat lapátolni, és kisebb lesz a fűtés számla. De én a 4 évszak gyermeke és híve vagyok. 

Télen, legyen tél, irtsa ki a sok-sok kártevőt a fagy, és védje meleg hótakaró a földeket! Ez a kiszámíthatatlan időjárás, ónos eső, téli tavasz, majd hirtelen lezúduló rengeteg hó, (a többi évszakban lezajló viharokról és természeti katasztrófákról nem is beszélve) az emberi önzés eredménye. Jó úton haladunk afelé, hogy tönkretegyük véglegesen a kék bolygót, és az emberiség életéhez képest lehet, hogy már csak perceink vannak hátra. Általában optimista vagyok, de e tekintetben nem. Sajnos a pénz az úr, a leghatalmasabb úr a mai világban, és az ő lábai elé helyezzük áldozatként a Földet.

Ho-ho-ho-hóóó! Mikor lesz már vége ennek? Mert előbb-utóbb nem csak fehér karácsony, de karácsony sem lesz.

Kép forrása az internet.

lejegyezte egy kedves vendégünk: Piros Évi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése