Oldalak

2014. szeptember 17., szerda

Emelem kalapom

Olyan vagyok mint Gombóc Artúr. Szeretem a színes kalapot, a vidám kalapot, a fekete kalapot, az elegáns kalapot, a szalmakalapot, a kis kalapot, a nagy karimájú kalapot, az extravagáns kalapot és még sorolhatnám... Igaz, nem túl gyakran hordok, de alkalom adtán nagyon jól érzem magam benne. Olyan sikkes, légies, nőies és szerintem egyedi dolog. A kalap öltöztet, kiemel, megkoronázza az embert szó szerint is, és nem utolsó sorban, megvéd a jégesőtől és a napszúrástól.

Amikor olyan városokban járok, ahol még találni régi, cégéres kalapkészítő mestereket, mindig megállok a kirakat előtt és gyönyörködöm. Egy-egy darab igazi remekmű. A karimák változatossága, a díszítések sokszínűsége, az anyagok és színek kavalkádja, lenyűgöző. Annyi fantázia, egyediség és gondolat van egy kalapban. A kalapos mesterség éppoly irigylésre méltó számomra, mint a gyertyakészítés vagy a kimonófestés.

Kirándulások és nyaralások alkalmával gyakran viselek nagyon széles karimájú, leheletnyi vékony szalmakalapokat, színes szalagokkal. De van bohém, francia sityakom, kis karimával fekete bársonyból, saját anyagából bevont gombbal díszítve. És van olyanom is, amit egészen a fejembe húzhatok, a szemem alig látszik és Mary Poppinsra emlékeztet a kinézetem benne. A nagy kedvencemről, a sötétkék matrózkalapról fehér, piros és kék selyemszalaggal majdnem elfeledkeztem. Délutáni, városi séták, tengerparti nyaralások kora esti barangolásaihoz elengedhetetlen kellék.

Annyi ötletesség rejlik az ilyen egyszerű de nagyszerű kiegészítőkben. Vidámságot, színt visznek a szürke hétköznapokba. Ismét biztatnék mindenkit a bátor forma- és színválasztásra kalapok, terén. Legyetek színesek és formabontóak a saját ízlésetek határain belül (vagy egy picit azon túl is;))



lejegyezte: sziluett





Fotó: Szabina Nagy Photography
Modell: Kovács Krisztina
Smink: Márta Varga

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése