Oldalak

2014. szeptember 5., péntek

Édenkert gyümölcse avagy 1+9 szépség tipp



Kerekded, mosolygós, a nyár minden szépsége és jósága összesűríti magába, az édenkert e tiltott gyümölcse, csak nekünk (!) és mi mégis olyan hűtlenek vagyunk hozzá. Úgy kezeljük, mint ami van, és természetes, hogy van, és természetes, hogy jár nekünk. Pusztán azért, mert itt van karnyújtásnyira. Pedig milyen sok mindent tud. Lássuk csak, mit tud ez a csodagyümölcs!

Tudja, hogy az emberek sokan vannak és sok félék, s van, aki az édeset szereti, de van, aki a savanykásra bukik, van, aki a piros színért, mások a zöld vagy a sárga színért vannak inkább oda, ezért van belőle édes, savanykás, piros, sárga, de még zöld is. Azt is tudja, hogy tolerancia mindenek felett, ezért van belőle cirmos, sokszínű változat is. Tudja, hogy szükségünk van a felhalmozott vitaminjaira, ezért, hogy ne kelljen sokat várni rá vagy sokáig tárolnunk, van nyári, őszi és téli formában is; és tényleg tudhat valamit, mert „ha napi egyet megeszünk, orvos nélkül elleszünk”.
Tudja például, hogy itt kell nőnie a közelünkbe, hogy minél frissebben, zamatosabban jussunk hozzá; pedig van helye az Éden kertben, a Heszperidák kertjében, sőt Árgyélus királyfi Tündérországban talált rá. Tudja, hogy a mesék által gazdagabbak leszünk, ezért szerepel több alkalommal is főként sorsfordító szerepben és megváltoztatta például a szépséges Hófehérke és nyilát jól kezelő Tell Vilmos életét is. Véleményem szerint mégis csak a jutalom szerepe áll a legjobban neki, ilyenkor aranyból van. Vissza tud nyúlni Ádámhoz és Évához – aki érte nyúlt, vesztére -, de köze van a Trójai háborúhoz, hiszen Páris ezt adta a „Legszebbnek”, amivel elindította a lavinát és segített germán isteneknek a halhatatlanná válásukban. Tudja, hogy a világ nem tökéletes, ezért soha nem tökéletesen szimmetrikus. Tud jelképezni országot, tudást, érzéki szerelmet, tiltott gyümölcsöt, megtermékenyülést.

Ha ez mind nem lenne elég, tud szemet gyönyörködtetni, ízzel, illattal, zamattal elcsábítani. S hogy egy kis tudomány is legyen a sok tudásban, be tudta bizonyítani Newtonnal együtt a vonzás törvényét.

Nem csoda, hisz a Tudás fájának gyümölcse: az ALMA.
Hogy hogyan használhatjuk?
Szépüljünk vele és őrizzük meg az egészségünket. Minimum naponta egyet együnk meg! Ez az alap! S ha szükséges, gyógyító erejét is használjuk ki. Íme néhány szépség tipp, (mert a megevésben írott formában nem segíthetünk - azt mindenki oldja meg maga)…

Arcunk kerek álma:

1. Kezdhetjük valami igazán egyszerűvel: egy finomra reszelt alma, 2 kanál mézzel és 1 kanál zsályával elkeverve 10 perces pakolásként csodálatosan szépíti az arcbőrt.

2.   Két deci tejben főzz meg egy almát, törd össze a tejjel és adj hozzá egy evőkanál olívaolajat, egy evőkanál mézet, és annyi búzát vagy zabkorpát, hogy egy jól kenhető szépítő-masszát kapj! Ha kész, vidd fel az arcodra, hagyd rajta 20 percig, majd alaposan öblítsd le. Nézz a tükörbe: szebb vagy mint valaha, ugye?

3.  Zsíros bőrre a méz-alma keveréke hatásos: reszelj le egy meghámozott almát, majd adj hozzá két teáskanál mézet. Keverd össze, ha híg, tégy hozzá kevés hintőport, amitől sűrűbb lesz az állaga. Hagyd az arcodon a pakolást 30 percig, majd öblítsd le.

4.  Egy meghámozott alma levéhez csepegtess 4-5 csepp citromlevet és adj hozzá tejszínt. Ezzel kész is a hámlasztó-bőrvilágosító-tápláló almapakolás, 15 perc alatt az alma megteszi jótékony hatását az arcodon. A gyümölcssavak leoldják a bőrön megrekedt elhalt hámsejteket, a citrom világosítja a pigment foltokat, a tejszín pedig táplálja a bőrt. Ha letelt a 15 perc, mosd le bő vízzel, és ne ijedj meg, ha egy kicsit kipirul az arcod, hamar elmúlik és ragyogó lesz a bőröd.

5.  Problémás pattanásos bőrre: egy almát vágj fel szeletekre. 1-2 szelet almára önts forró vizet, majd várj pár percet, míg felpuhul. Ha lehűlt tedd az érintett bőrfelületre, s hagyd hatni 20 percig. Bár ehhez a pakoláshoz csak 1-2 szelet almára van szükség, azért semmi se vesszen kárba: a maradékot majszolgasd el, míg hat a pakolás.

6.  Szem alatti duzzanatra keverj jól össze 2 evőkanál pürésített almát és 1 evőkanál finoman reszelt nyers krumplit és vidd fel óvatosan a szemed alá, langyos törlőkendővel takard le a szemedet és pihenj 10-20 percet -  ha a pakolást leöblítetted, a szem alatti bevásárló kosarakat hiába keresed majd.


Kenhetjük a hajunkra is:


6.  Rozmaringos-almaecetes öblítővíz: 3 evőkanál almaecetet 2 rozmaring ágacskával és fél liter langyos vízzel hagyd összeérni egy hétig – ha kihűlt tarthatod a hűtőben is -. Hajmosás utáni öblítőként fényesíti a hajat, erősíti a fejbőrt, elősegíti a hajnövekedés.


Fürdővízbe? Oda is!


8.   Önts egy csésze almaecetet a kellemesen meleg fürdővízhez és pihenj benne 15-20 percig - nyugtató, méregtelenítő hatású!


... és a végére egy kis kuriózum fejfájásra


9.  Sokszor fáj a fejed? Mert ha igen, akkor az almával ez is könnyen orvosolható a természetgyógyászok szerint. Nem kell mást tenni, csak egy héten keresztül minden reggel, éhgyomorra megenni egy szeletekre vágott, enyhén sózott almát. (brrrr!) (Mondjuk a fejfájás okát azért jó lenne megtudni, ha másképp nem megy, orvosi vizsgálatokkal…)

Nos, ezek a mostani szépészeti javaslataink a karnyújtásnyira lévő édenkertből! Érdemes kipróbálni!
Szépülésünkre, egészségünkre!

 A kép CC.

lejegyezte: egy kedves vendégünk

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése