Oldalak

2014. július 6., vasárnap

Hogyan gazdálkodjunk rosszul az időnkkel?

5 módszer, amivel elronthatjuk az időgazdálkodást:

  1. Ne tartsunk szünetet! Még ebédszünetet sem – lehetőleg együnk a számítógép előtt, sőt fel se álljunk mellőle egész nap.  Az egyes programokat és meetingeket szervezzük egymás hegyére-hátára: egyikről rohanjunk a másikra. Így nem vesztegetünk el egyetlen percet sem.
  1. Ne tervezzünk! Lesz, ahogy lesz, majd az események és a körülmények eldöntik. Meg egyébként is: minek tervezni ebben a folyton változó világban? Végezzük egyik beeső feladatot a másik után, lehetőleg többet is párhuzamosan. Közben segítsünk mindenkinek, aki felhív vagy felkeres minket, és vegyük a lista elejére a kéréseket.
  1. Kezdjük a reggelt az emailek olvasásával, és egyáltalán, napközben is nyissuk meg az összes levelet, amit a felugró ablak (és hangjelzés) mutat. Válaszoljunk lehetőleg mindegyikre, írjunk szép hosszú leveleket, és küldjük el minél több embernek (biztosan őket is érinti).
  1. Ne tervezzünk időt a pihenésre, feltöltődésre, sportolásra, szabadságra, családra, barátokra. Ők úgyis megvárnak. A lényeg, hogy mindig rendelkezésre álljunk, amikor a munkánkban szükség van ránk. Lehetőleg szabadságról is jöjjünk vissza, ha szólít egy fontos feladat.
  1. Ne delegáljunk feladatokat, végezzünk el mindent mi magunk. Ha mégis kiadunk valamit a kezünkből, minden, a munkatársaink által visszaküldött anyagot mi magunk javítsunk ki – nekik úgyis tovább tartana. Ha hibáznak, soha többet ne adjunk nekik hasonló feladatot, úgysem fogják tudni olyan jól megoldani, ahogy mi.
És hogy mit csináljunk mindezek helyett, hogy jobb legyen? A mostani időszakban először is tervezzünk szép hosszú (min. 2 hetes, de inkább 3) szabadságot, és utazzunk el bárhova (a szomszéd falu is megteszi), ahol ki tudunk szakadni a mindennapok taposómalmából és megszokott környezetéből. Felejtsük el az okoska telefonunkat és az internetet, és legyünk végre igazán EGYÜTT!

Kép forrása az internet:D



lejegyezte: szemfény

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése