Oldalak

2014. február 13., csütörtök

Szépkorúak… leszünk, lettünk. (!?)


Az ünnepek alatt a barátnőimmel régi fotókat nézegettünk. Hihetetlen volt, amit láttunk Különbségek, azonosságok…
Tényleg te voltál? 20 évesen – szinte térdzoknis kislány, 54 cm-es derék, derékig érő haj, kacagás. Majd alig egy-két év múlva esküvő, gyermek – anyuka. Karrier, tanulás, komoly fotók, óvoda, ünnepek.
Ahogy az idő ment, rakódtak a kilók, gondok, nőttek a gyerekek. Pajkos, játékos képek, boldog, megelégedett mosoly, jókedv, szinte már rá sem lehetett ismerni az előző fotókon lévő lányra.
Változás?

Na, de miért?
Talán a sorrend változott az életébe. Gyerek, férj, ő… Idő alig maradt magára. Elfogadta magát, a család mindig elégedett volt, hiszen volt egy anyu, aki mindig mindent megoldott, dolgozott, tanult, ha kellett egész éjszaka fellépő ruhát varrt, pulóvereket kötött, vágyakat teljesített. „csak” magára nem maradt ideje. Viszont boldog volt az egész napi szolgálattól. Minden napi harmónia, boldogság, öröm-bánat.
Aztán egyszer csak a gyermek felnő, főiskola, egyetem, önálló élet kezdődik. Az élet változik, de addigra elhasználódik. A képeken nagymamakorú szépen mondva megasszonyosodott teltkarcsú nő mosolyog.
Majd rádöbben, hogy „Ő”is van.
Munkahelyváltás, újabb tanulás, másfajta igények. Valódi öröm az önmegvalósítás, mert már ilyen is lehet! A sok „itt fáj-ott fáj”helyébe lehetőségek jönnek. Szoktuk mondani: Ön dönt! Hát igen. Eljött az” én” időm! DÖNTÖTTEM! Fél év múlva az újabb fotókon 34 kg mínusz, egészség, idő önmagára. Idejébe még a vágyott rajzolás is belefér. Már nem sajnálja rá. Férje, gyermekei csodálkoznak a változáson. Fia büszke rá, lányának példa, férjének kérdés: Vajon van valakije?- Tele félelemmel, mert csak fiatalodik. Bár a férje mondása csodálatos: A jó Isten szerencsére okosan teremtette a férfiak szemének romlását, mely a feleségük ráncainak számával egyenesen arányos.
Folyt. köv.  

lejegyezte: egy kedves vendégünk


a kép forrása http://www.cookinglight.com/





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése